maanantai 13. maaliskuuta 2017

Unimetsän maahiset

Ajattelin kertoa vähän Unimetsän asukkaista elikkäs maahisista.

Maahiset saattavat olla aika vilkkaita ja joskus ne voivat tehdä myös pieniä kepposiakin ihmisten pään menoksi. Silti ne ovat hyväsydämisiä. Ne rakastavat ihmisiä, eläimiä ja luontoa, etenkin metsä on niille rakas paikka, luonnollisestikin, koska maahiset asuvat siellä.
Maahiset ovat keräilijöitä. Ne etsivät metsästä kaikennäköistä tavaraa joita me ihmiset sinne pudotamme ja kadotamme. Ne keräävät kulkiessaan koreihinsa kankaanpalasia, koruja, nappeja ja linnunsulkia. Ne ompelevat kangasrievuista itselleen vaatteita ja kiinnittävät niihin koristeiksi nappeja, nauhoja ja pitsin pätkiä.
Jos  joskus olet kadottanut retkelläsi korvakorusi tai riipuksen etkä enää löydä sitä mistään, on voinut käydä niin, että se on sattunut juuri metsässä kulkeneen maahisen polulle. Varmasti se on ilahtuneena pysähtynyt, tutkinut koruasi ja iloisesti laulellen laittanut sen pikkuiseen koriinsa ja jatkanut sitten matkaansa, miettien jo mitä löydöstään tekisi.
Vaikka maahiset keräävätkin kaikenlaista pientä tavaraa mukaansa, niin roskaamisesta ne eivät pidä. Paperisilput, karkkipussit tai vanhat patjat ja tuolin risat eivät ole niille aarteita. Niistä ne harmistuvat kovasti. Joten kun käyt metsäretkellä ja jos pidät evästauon, muistathan kerätä roskasi pois. Se ilahduttaa niin maahisia kuin metsän eläimiäkin. Metsä on heidän kotinsa.

Viime blogi päivityksestä on taas vierähtänyt aikaa. Useimmiten tulee laiteltua jotain kuulumisia facebookin puolelle, joten jos haluat voit käydä myös siellä katsomassa maahisten ja unimetsän kuulumisia eli täällä.  Uutta väkeä on ehtinyt taas ilmestyä tänne meille :)


Tässäpä heitä on.


Jahvetti ja Seljakin ovat saaneet uudet vaatteet päällensä :)


Ihanaa kevättä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti